Image

FAQ

Ofte stillede spørgsmål


Til hvilke projekter kan jeg bruge ideide?

Man kan bruge ideide til et hvilket som helst projekt. ideide kan bruges til at designe et produkt eller objekt, samle inspiration til en opgave i f.eks. dansk, finde på ideer til projektugen, evaluere et produkt eller samarbejdet i en gruppe og meget mere. Se evt. opgavebanken

Hvem bruger ideide?

Produktet er primært udviklet som et værktøj for lærere til brug i forberedelsen af et undervisningsforløb. Det henvender sig til alle, som kunne tænke sig en nem og “hands-on” måde at integrere design og innovation i undervisningen, uden at det tager en masse tid at sætte sig ind i.

Vi anbefaler, at eleverne får lov til at sammensætte deres egne designprocesser, når de har fået en basisforståelse af de forskellige faser, man skal igennem. Det er op til hver enkelt lærer at vurdere, hvornår deres elever er klar til at bruge ideide selvstændigt. Vi tror på, at det vil være en givende oplevelse for eleverne, som herigennem vil få en endnu dybere forståelse af, hvad en designproces går ud på, og kan bruge metoderne i andre sammenhænge.Kan jeg bruge min skoles EAN-nummer, og hvordan foregår betalingen?

Ja, du indtaster din institutions EAN-nummer på hjemmesiden i forbindelse med bestilling af produktet. Vi sender da en faktura med opkrævning 30 dage efter bestilling.


Skal jeg lave hele processen hver gang, eller kan jeg bare bruge et eller flere kort uafhængigt?

Nej, man behøver ikke at gå hele procesen igennem hver gang. Man kan vælge at lave dele af processen eller bare et enkelt kort. Alle kort passer sammen, og man kan ikke gøre det forkert.

Kan produktet kun bruges i grundskolen?

Nej, produktet kan bruges af alle som har interesse i at skabe sjove og kreative design- og innovationsprocesser. ideide’s grafiske udtryk henvender sig mest til grundskolen, men øvelserne er baseret på teorien Designtænkning, som bliver brugt over hele verden af bl.a. profesionelle innovations- og designbureauer. Du kan læse mere om Designtænkning, her.
Image
Image
"Jeg synes, det er et godt og overskueligt materiale, der giver en god ramme for undervisningen. Man er sikker på, at man får kørt designprocessen igennem fra ende til anden - og der er gode variationsmuligheder. Eleverne bliver mere bevidste om, at de skal igennem en proces - hvilket jeg øver mig i at være tydelig omkring, og her er produktet en kæmpe hjælp.

– Christine S. Løhndorf, Lærer, Børnenes Friskole, Skejby

Image

ideide
Design og innovation
i børnehøjde


Til mellemtrin og udskoling

  • 55 øvelser der kan kombineres på 100 vis af forskellige måder.
  • Forslag til opgaver (opgavebanken).
  • 20 Skabeloner.
  • En plakat til klasselokalet.
  • …og et planlægningskort hvor du kan få et overblik over din proces.


ideide

Jarlsmindevej 244
8260 Viby J

email. info@ideide.dk
cvr. DK40148086