Image

Opgavebanken


Hvis du har du brug for flere opgaver/projekter, du kan lave med din klasse, så er du kommet til det rette sted. Her finder du projekter til Sprogfag, Billedekunst, Håndværk & Design og Tværfaglige projekter.


Tidsestimat: 4 - 5 lektioner
Egner sig til: Udskoling

Dansk

Skriv en kriminovelle

Download PDF

Opgaveformulering

Skriv en kriminovelle. Lad jer inspirere af film, bøger og computerspil, som I synes har interessante handlinger eller plots. I jeres brainstorm, skal I inkludere den research og inspiration, I har fundet, og komme på plots og handlingsforløb, som kan sættes sammen senere. Novellen er hjemmearbejde.


Tidsestimat: 10-12 lektioner
Egner sig til: Mellemtrin/Udsko.

Håndværk & Design

Affaldssortering

Download PDF

Opgaveformulering

“Aarhus Kommune har lavet en undersøgelse der viser, at kun 50% af alle borgere i kommunen sorterer deres affald. Lav et produkt eller initiativ, der får flere borgere i kommunen til at sortere deres affald.” (Indsæt din egen kommune. OBS: Tallet er fiktivt. Indsæt evt. benspænd eller ønskede materialer.)Tidsestimat: 1 uge
Egner sig til: Udskoling

Projektopgave

Projektopgaven i 9. kl.

OBS: Dette kort henvender sig til eleven

Opgaveformulering

Dette kort hjælper dig/jer med at planlægge arbejdet rundt om projektopgaven. Der vil i denne proces være to iterationer (læs evt. kortet om Double Diamond for at forstå begrebet bedre). Det vil sige, at du/I kommer til at bruge kortene af to omgange. Første omgang er til at komme igang, finde et delemne og planlægge forløbet den næste uge. Anden omgang vil handle om at brainstorme et produkt frem og planlægge, hvordan det skal udføres samt planlægning af fremlæggelsen.


Tidsestimat: 10-11 lektioner
Egner sig til: Mellemtrin

Billedekunst

Skab en skulptur

Download PDF

Opgaveformulering

Eleverne skal arbejde med at skabe en skulptur, en tredimensionel genstand, der har betydning for mennesker uden at have en praktisk funktion. (Du kan evt. vælge et emne med opgaven som f.eks. (kunst)historie, kultur, religion osv.).Tidsestimat: 8 - 10 lektioner
Egner sig til: Mellemtrin/Udsko.

Tværfaglig undervisning i Matematik og H&D

Design fremtidens madkasse

Download PDF

Opgaveformulering

Design fremtidens madkasse. Madkassen skal have et rumfang på 1,5 liter, skal kunne holde maden kold hele dagen og den skal være et re-design af den indiske madbeholder Indian Tiffin Box. Der skal bygges en virkelighedstro prototype af deres nye re-designede udgave i størrelsesforholdet 1:1. Vis evt. et billede af madbeholderen. Det kan findes ved at søge på Indian Tiffin Box på Google.

 
 
Image
Vil du vide mere om vores projekter, workshops eller hvordan vi sammen med organisationer rundt om i Danmark udvikler løsninger, der passer ind i organisationens kontekst og hverdag, så skriv eller ring til Christian.

email. info@ideide.dk
tlf. +45 30 24 30 60